luni, 9 mai 2011

CENTRALE NUCLEARE !!

Centrala nucleara este o instalatie complexa de producere a energiei electrice din energia termica obtinuta prin initierea si intretinerea unei reactii nucleare de fisiune controlata in lant , proces realizat intr-un reactor nuclear.Intr-un reactor nuclear combustibilul folosit contine uraniu.
Cum functioneaza o centrala nuclear?
In lume exista diverse tipuri de reactor nuclear, toti functionand pe baza aceluiasi principiu:producerea caldurii prin fisiunea atomilor de uraniu.Ceea ce diferentiaza aceste tipuri de reactori nuclear este modul de combinare a celor trei componente de baza:combustibil , mediu de racire si moderator.
Cresterea fluxului de radiatii in spatial din jurul reactorului este periculoasa pentru om deoarece creste riscul aparitiei bolilor de radiatii, dar pana in present nu a putut fi pusa in evident aparitia vreunei boli de radiatie in cazul centralelor clasice .
Cat de sigure sunt centralele nucleare ?
O central nuclear nu dispune de produse chimice , care sa se poata dispersa in natura si nici nu poate exploda ca o bomba atomic.Un risc pentru populatie in cazul unei centrale nucleare il constituie numai acele accidente care conduc la mari scapari de substante radioactive in mediul inconjurator .
NEAMTU ANDREEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu