duminică, 28 noiembrie 2010

In vizita la Turnu Magurele


















11 comentarii:

  1. colega noastra de clasa, Moisuc Cristiana a fost la Turnu Magurele unde a avut loc un targ destinat fizicii si a facut cateva fotografii pe care am decis sa vi le aratam si voua :d.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa va placa si daca ati vizitat si voi orice interesant .. adresati`va directiunii [ mie ] :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. buna..:* sunt irina... ai dreptate adriana.... colega noasta cristiana a fost acolo....foarte frumos acolo...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma numesc Moisuc Cristiana si am fost la targul de fizica de la Turnu Magurele din 2010 si as vrea sa va povestesc cate ceva despre pozele de mai sus.
    In aceste poze ne este prezentata lansarea navei Sayuz 40. La 12 mai 1981, Dumitru Prunariu a fost confirmat in mod oficial ca primul nominalizat in cadrul zborului spatial romano-sovietic.
    Spre seara zilei de 14 mai 1981, un autobuz special i-a adus pe cei doi cosmonauti din echipajul principal,echipati pt zbor,catre Platforma17 de la cosmodromul Baikonur.
    La ora 2016'38", de pe cosmodromul Baikonur, a fost lansata racheta purtatoare de nava cosmica Saiuz-40.
    Prunariu a devenit astfel primul roman din istorie care a zburat in spatiu si al 103-lea calator spatial al lumii.

    RăspundețiȘtergere
  5. In cea dea treia poza este prezentat Dumitru Prunariu.
    Cateva date despre el....
    Dumitru Prunariu detine in prezent,postul de presedin el Consiliului Stiintific din cadrul Agentiei Spatiale Romane,iar anul acesta Dumitru Prunariu,candidatul Romaniei,a fost ales pt postul de Presedinte al Comitetului ONU pt utilizarea pasnica a spatiului Extra-Admosferic (COPUOS),pt mandatul 2010-2011.
    Din mai 2002,Dumitru Prunariu este membru de onoare al Academiai Americano-Romane de arte si stiinde intregistrate in California(SUA). De asemenea,este cetatean de onoare al catorva orase si municipii:Cluj,Brasov(1999), Medias(2002)etc.
    (Moisuc Cristiana)

    RăspundețiȘtergere
  6. hey aici Diaconeasa Ana-Maria am gasit un filmuletz despre Dumitru Prunariu have fun...:D :* http://www.youtube.com/watch?v=bHdBU-DCoXk

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt Georgi..am citit despre dumitru prunariu si mi s-a parut foarte interesanta cariera lui..uitati cateva date despre el:Dumitru Dorin Prunariu (n. 27 septembrie 1952, Braşov) este primul cosmonaut român. La 14 mai 1981 a devenit primul şi singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spaţial „Intercosmos” şi a petrecut în spaţiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute. Este de profesie inginer aeronautic. A fost pe rând ofiţer inginer în cadrul Comandamentului Aviaţiei Militare, şef al Aviaţiei civile române, preşedinte al Agenţiei Spaţiale Române, ambasador al României în Federaţia Rusă, preşedintele Consiliului de ne-militarizare a spaţiului cosmic din cadrul ONU. În prezent are gradul de general maior (cu 2 stele) în rezervă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Baikonur este o insula parasutata in mijlocul unui desert arid si monoton, cu temperaturi ce depasesc in mod frecvent 45 de grade Celsius vara si minus 45 de grade Celsius iarna.
    Pe 12 aprilie 1961, de la Baikonur se lansa Vostok 1, la bordul caruia se afla Iuri Gagarin – primul om care a ajuns in spatiu. O data cu trecerea anilor, de la Baikonur au pornit zeci de misiuni spatiale care aveau sa scrie istorie. Apocalipsa dupa Baikonur Colapsul comunismului a insemnat si colapsul programului spatial sovietic, iar in 1990 imperiul de la rasarit s-a prabusit si a luat cu el si gloria Baikonurului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Flori Mocofan..foarte dragute pozele..m-au impresionat,mi-ar fi placut sa fiu in locul tau..data viitoare cand mai mergi,sa ma anunti si pe mine..;);)!:*;*...felicitari pt postare..

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar ador orice legat de Astronomie:X>..Am gasit si eu cateva informatii si chiar a-si vrea sa vi le imparsesc:
    Racheta rusească decolase luni de pe cosmodromul de la Baikonur (Kazahstan), la 03h52, duminică. Pentru prima oară, lansarea unei nave spaţiale a fost efectuată iarna şi în plină noapte.

    Echipajul este compus din rusul Oleg Kotov, americanul Timothy Creamer şi japonezul Soichi Noguchi. Misiunea lor este să continue lucrările de înaltă tehnologie la bordul ISS. Ei vor efectua circa 40 de experienţe ştiinţifice, vor participa la montarea unui nou modul spaţial rusesc care va fi adus la ISS de un vas cargo şi vor efectua o ieşire în spaţiu.

    Membrii echipajului, care vor rămâne la bordul ISS următoarele şase luni, vor sărbători Crăciunul şi Anul Nou în spaţiu. Astronauţii au promis deja că vor respecta sărbătorile şi îşi vor face cadouri.

    RăspundețiȘtergere
  11. Scuza am uitat sa ma semnez:)))>..Sunt Pantiru Issabella

    RăspundețiȘtergere